Είναι μία απόφαση που πάντα λέμε ότι θα πάρουμε αλλά ποτέ κανείς δεν την τηρεί κατά γράμμα. Ο λόγος για το «Από Δευτέρα δίαιτα Ευαγγέλιον» που θέλει να σε βάλει στον σωστό δρόμο αλλά εσύ προτιμάς να ακολουθήσεις το σταυροδρόμι της foodpornικής αμαρτίας. Και κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει γι’ αυτήν σου την επιθυμία. Αλλά όταν στην εξίσωση μπαίνει το σεξ, τότε τα πράγματα γίνονται τελείως διαφορετικά και η συζήτηση μπαίνει σε άλλο μοτίβο. Ωστόσο μπορεί μία ισορροπημένη διατροφή να εκτοξεύσει ή έστω να βελτιώσει την ερωτική σου ζωή;

Η Lisa Davis, συγγραφέας του βιβλίου «Clean Eating, Dirty Sex» θεωρεί πως αποτελεί το Α και το Ω. «Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ενδιαφέρονται για την ερωτική τους ζωή. Και μάλιστα είναι πρόθυμοι ν’ αλλάξουν όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για να ικανοποιήσουν τον σύντροφό τους», αναφέρει αρχικά στο Playboy για να προσθέσει: «Και αυτή η αλλαγή έρχεται κατά βάση μέσω της διατροφής. Μία ισορροπημένη διατροφή υπόσχεται μία βελτιωμένη ερωτική ζωή και αυτή η γνώση ήρθε ύστερα από αρκετές μελέτες και συζητήσεις με επιστήμονες».

Ο στόχος του βιβλίου και ο δικός μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να κινητοποιηθούν. Να βελτιώσουν την διατροφή τους, να κάνουν καλύτερο σεξ και εν τέλει να φροντίσουν τον εαυτό τους

Όπως για παράδειγμα ο γνωστός καρδιόλογος Dr Joel Kahn, ο οποίος δίνει την δική του οπτική σκοπιά αναφορικά με το ζήτημα. «Έχει διαπιστωθεί ότι οι άνδρες που τρώνε περισσότερα φρούτα έχουν 14% χαμηλότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Τα βατόμουρα και οι φράουλες, μάλιστα, ενδείκνυνται ως οι καλύτερες επιλογές». Στο βιβλίο της, η Davis αναφέρεται σε μία σειρά από τρόφιμα που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην απόλυτη ευχαρίστηση χωρίς κόπο. «Δεν ζητώ από τους ανθρώπους να γίνουν βίγκαν. Αλλά να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Καρπούζι, αβοκάντο, μήλα και αμύγδαλα είναι ιδανικές επιλογές διότι λόγω των θρεπτικών συστατικών τους βοηθούν στη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Επίσης θα πρέπει σιγά σιγά να αποφεύγεις όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Τα οποία δυστυχώς γίνονται κομμάτι της καθημερινότητάς μας και καταστρέφουν τον οργανισμό και τον έρωτα».

Ωστόσο σύμφωνα με την συγγραφέα δεν αρκεί μόνο η διατροφή. Μπορεί η κύρια εστίαση του βιβλίου να αφορά το φαγητό αλλά περιλαμβάνει και άλλα συναφή θέματα όπως ο ύπνος. Η ίδια περιγράφει τον ύπνο ως την θρησκεία της. «Οι άνθρωποι υποτιμούν τον ύπνο. Και κάνουμε μεγάλο λάθος. Αρχικά όταν δεν κοιμόμαστε καλά, τείνουμε να τρώμε περισσότερο ή να τρώμε σε λάθος ώρες. Επίσης η αυπνία προκαλεί μία «ομίχλη» στον εγκέφαλο και αυτή σ’ ακολουθεί και στο κρεβάτι. Προκαλεί στρες και είναι περιττό να αναφέρουμε πόσο κακός σύμβουλος είναι στο σεξουαλικό παιχνίδι. Και γενικότερα ο στόχος του βιβλίου και ο δικός μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να κινητοποιηθούν. Να βελτιώσουν την διατροφή τους, να κάνουν καλύτερο σεξ και εν τέλει να φροντίσουν τον εαυτό τους».

Πηγή άρθρου – playboy.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here