Τίγρης κυνήγησε μοτοσυκλέτα – Κρύος ιδρώτας για τον συνεπιβάτηΉθελε απλά να τους φοβερίσει…

Εμείς εδώ όταν βγαίνουμε βόλτες στο βουνό κινδυνεύουμε κυρίως από τσομπανόσκυλα, σπάνια από αγελάδες και πολύ σπανιότερα από αρκούδες, τσακάλια κτλ. Κάθε εντουράς θα έχει τουλάχιστον μία ιστορία να διηγηθεί, και στο ΜΟΤΟ έχουμε συγκεντρώσει αρκετές. Έτσι γεννήθηκε ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΣ, έτσι προέκυψε η Τρελή Αγελάδα… το μενού περιλαμβάνει ακόμη και μαϊμούδες και ελέφαντες, όμως τίγρη ευτυχώς δεν είχαμε συναντήσει ποτέ. Στην Νότιο Ινδία και συγκεκριμένα μέσα στο εθνικό δρυμό της Kerala που υπάρχει ξεκάθαρη προειδοποίηση να μην τον διασχίζεις με μοτοσυκλέτα, δύο Ινδοί κατάλαβαν τον πραγματικό λόγο, όταν μία τίγρης τους πήρε στο κατόπι.

Δεν είναι ούτε σπάνιο, ούτε και δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα με τις μοτοσυκλέτες που ο θόρυβος αναγκάζει τα ζώα να αντιδράσουν. Με τα αυτοκίνητα είναι πιο εξοικειωμένα, ακόμη και εκείνα που ζουν ελεύθερα στους εθνικούς δρυμούς.

Πρόκειται για χαρακτηριστικό στην Ασία και δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, όταν σε μία δημοσιογραφική παρουσίαση στην Ταϊλάνδη, για την οικογένεια Duke της KTM, μας είχαν προειδοποιήσει να προσέχουμε τις μαϊμούδες που συγκεκριμένα απέναντι στις μοτοσυκλέτες γίνονται υπερπροστατευτικές με την περιοχή τους και πετούν από ψηλά οτιδήποτε μπορούν να αρπάξουν. Η εύλογη ερώτηση τότε ήταν φυσικά, «πώς μπορούμε να προσέχουμε μία μαϊμού πάνω σε ένα ψηλό δέντρο», με την αποστομωτική απάντηση να είναι πως το πραγματικό πρόβλημα είναι οι ελάχιστοι ελεύθεροι ελέφαντες: Αν κλείνουν τον δρόμο τότε δεν σταματάς απλά, αλλά κάνεις μεταβολή και φεύγεις γρήγορα. Άγνωστο πιο είναι το θέμα με τους κατά τα άλλα συμπαθέστατους ελέφαντες στην Ταϊλάνδη που ελάχιστοι είναι ελεύθεροι, όμως οι μαϊμούδες ήταν πράγματι πρόβλημα, και μάλιστα σοβαρό. Την παρουσία τους και την εξαγρίωσή τους την καταλαβαίνεις αφού πρώτα έχεις δεχτεί το πρώτο κλαδί…

Στην Ασία βέβαια το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι τίγρεις που οι περιοχές τους είναι γνωστές και δεν πρέπει να διασχίζεις τους δρόμους με μοτοσυκλέτα, αλλά τα φίδια, όπως τονίζει και το ισπανικό Solo Moto που ανέβασε την είδηση με την τίγρη… Κι αυτό γιατί τα φίδια επιτίθονται ακαριαία και μάλιστα κινδυνεύει και εκείνος που ακολουθεί, όπως έχουμε δει να συμβαίνει, επίσης στην Ταϊλάνδη: Φίδι επιτίθεται στον πρώτο του γκρουπ, το μαζεύει ο πίσω τροχός της μοτοσυκλέτας και το εκσφενδονίζει στον δεύτερο που νιώθει ένα γερό τσίμπημα στην γάμπα… είχε προλάβει να τον δαγκώσει.

Τελικά ένα Mega Test στην Ινδία θα είχε τελείως διαφορετικό βαθμό επικινδυνότητας…

Πηγή άρθρου – motomag.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here