Σχολή ΚανάσηH Σχολή Κανάση ιδρύθηκε το 1960 και αρχικά στεγάστηκε σε κτίριο της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. Σήμερα το σχολείο λειτουργεί με νέο πρόγραμμα σπουδών και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις, υπό τη διεύθυνση της δεύτερης και τρίτης γενιάς των ιδρυτών του, Βασιλικής Κανάση και Στέλλας Φραγκούλη (ΜSc, PhD), οι οποίες είναι η κόρη και η εγγονή του Ηρακλή και της Στέλλας Κανάση, αποφοίτου της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και εκ των ιδρυτών του σχολείου.

Η τοποθεσία του σχολείου κοντά στο κέντρο της Αθήνας εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση από όλες τις περιοχές. Η Σχολή Κανάση βρίσκεται απέναντι από το δάσος της Πανεπιστημιούπολης, στην οδό Ταξίλου, έναν δρόμο ασφαλή, με ήπια κυκλοφορία, που συνδυάζει την οικειότητα της γειτονιάς με την εύκολη προσβασιμότητα.

Η εμπειρία 50 και πλέον ετών, η εξειδίκευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η διαρκής εισαγωγή καινοτομιών διαμόρφωσαν ένα πρόγραμμα σπουδών που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες κλίσεις, τα πολλαπλά είδη νοημοσύνης κάθε μαθητή και αποσκοπεί στην κατάκτηση στόχων, όχι μόνο γνωστικών, αλλά επίσης συναισθηματικών και ψυχοκινητικών.

40670783_2155172624555046_7583616143865151488_n

Πρόγραμμα σπουδών

Το βασικό πρόγραμμα σπουδών αντανακλά τη φιλοσοφία του σχολείου, είναι εναρμονισμένο με το ΑΠΣ/ΔΕΠΠΣ του Υπουργείου Παιδείας και εμπλουτισμένο σε ώρες, μαθήματα, διδακτικά βοηθήματα, νέες τεχνολογίες και παιδαγωγικές καινοτομίες:

 • Ειδική μέθοδος εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής
 • Πληροφορική με τη μέθοδο technokids
 • Μαθήματα Φυσικών Επιστημών με πειράματα στο εργαστήριο και Γεωγραφία με google earth και QGIS
 • Βιωματική Γεωμετρία
 • Επαναληπτικά μαθήματα γλώσσας και μαθηματικών αποκλειστικά μέσα από το παιχνίδι
 • Φυσική Αγωγή (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, τοξοβολία, ξιφασκία και τα παραολυμπιακά αθλήματα, boccia και golball)
 • Χορός (παραδοσιακοί και ballroom)
 • Mουσική (τραγούδι, φλογέρα, κρουστά, μουσικοκινητική και σύστημα Orff)
 • Θεατρική αγωγή και παραστάσεις
 • Βιβλιοτετράδια εκδόσεων της Σχολής Κανάση για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά όλων των τάξεων, τα Φυσικά Ε΄-Στ΄τάξεων και εισαγωγικών μαθημάτων για το Γυμνάσιο (μαθηματική σκέψη Στ΄ τάξης, συντακτικό και παραγωγή λόγου Ε΄ και Στ΄ τάξης)
 • Διδασκαλία με διαδραστικούς πίνακες
 • Σκάκι
 • Δημιουργική γραφή
 • Φιλαναγνωσία

Σε συνέχεια του βασικού προγράμματος, το σχολείο προσφέρει μία σειρά απογευματινών μαθημάτων αθλητικής και μουσικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με αναγνωρισμένους αθλητικούς συλλόγους και ωδείο.

thumbnail (3)

Ξένες Γλώσσες

Οι ξένες γλώσσες κατέχουν σημαντική θέση στο βασικό πρόγραμμα σπουδών και πλαισιώνονται από εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Τα Αγγλικά διδάσκονται από την Α΄ Δημοτικού, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται η προσέγγιση CLIL στα εργαστήρια πειραμάτων της μελέτης περιβάλλοντος και της Φυσικής. Τα Γαλλικά και τα Γερμανικά εισάγονται ως δεύτερη ξένη γλώσσα από τη Δ΄ Δημοτικού. Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις για τα πρώτα διπλώματα ξένων γλωσσών.

STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics)

Οι μαθητές, ακολουθώντας την επιστημονική μεθοδολογία, παρατηρούν, διατυπώνουν υποθέσεις, πειραματίζονται και τελικά δέχονται ή απορρίπτουν τις αρχικές τους υποθέσεις. Τα μαθήματα STEM περιλαμβάνουν εργαστηριακές ασκήσεις (hands on activities) και δραστηριότητες ανακαλυπτικής μάθησης από τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, της Ρομποτικής (Lego και Arduino) της Μηχανικής και των Μαθηματικών.

thumbnail (1)

Μάθημα έξω από την τάξη

Στο καθημερινό πρόγραμμα έχει ενταχθεί και το “Μάθημα έξω από την τάξη”, με μεθοδολογία βασισμένη στο φινλανδικό μοντέλο εκπαίδευσης όπου, μέσα από τις ομάδες μετεωρολογίας, κηπουρικής, δημοσιογραφίας, αγωγής υγείας, τέχνης-πολιτισμού και ανακύκλωσης, οι μαθητές διδάσκονται θέματα και όχι μαθήματα. Η κάθε ομάδα αποτελείται από παιδιά όλων των τάξεων, τα οποία καλούνται να αλληλεπιδράσουν, να λύσουν προβλήματα και να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές δεξιότητές τους.

Κοντά στους γονείς

Το σχολείο βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους γονείς με διευρυμένο ωράριο, σύνδεση με την e-γραμματεία από την οποία μπορείτε να “κατεβάζετε” καθημερινά τα μαθήματα όλων των τάξεων και φυσικά με καλοκαιρινό camp.

logo-web-1

Εγγραφές 2019-20

 • H εγγραφή ενός νέου μαθητή είναι η αρχή μιας συνεργασίας χρόνων. Μέσω της υποδοχής και αξιολόγησης, το σχολείο γνωρίζει τους μαθητές και τους γονείς και οι ίδιοι γνωρίζουν τις αρχές και τη λειτουργία του.
 • Για μια συνάντηση γνωριμίας, επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου:

210 7774835, [email protected]

Σχολή Κανάση

Ταξίλου 97,

Ζωγράφου – 15772, 2107774835

www.kanasi.edu.gr

FΒ: /kanasi.edu.gr

rollup-SUMMER-2 2

Ελάτε και στο summer camp του σχολείου για 4 εβδομάδες με εξορμήσεις για παιχνίδι και φυσικά για καλοκαιρινές βουτιές!

The post ΣΧΟΛΗ ΚΑΝΑΣΗ: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ appeared first on Τaλκ – για γονείς που τα βλέπουν όλα.

Πηγή άρθρου – talcmag.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here