Συνέχεια στο σίριαλ Dainese vs AlpinestarsΗ απάντηση της Alpinestars

Όπως είχατε διαβάσει εδώ πριν από λίγες μέρες, η Dainese κέρδισε στην Γερμανία την δικαστική διαμάχη που είχε με την Alpinestars. Παρ' όλα αυτά το θέμα δεν θεωρείται λήξαν, τουλάχιστον από την μεριά της Alpinestars η οποία συνεχίζει να δίνει τη μάχη της, καθώς εξέδωσαν ένα δελτίο τύπου που περιγράφονται αναλυτικώς όλες οι λεπτομέρειες της δικαστικής απόφασης. Η εταιρεία θέλει να είναι ξεκάθαρη σε όλους η πολυπλοκότητα του ζητήματος, επειδή δεν ήταν όλα τα ρεπορτάζ που αναφέρονταν στο θέμα δομημένα σωστά, όπως ήταν για παράδειγμα το άρθρο του ΜΟΤΟ.
Το σίγουρο είναι λοιπόν ότι το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της Dainese και το δελτίο τύπου της Alpinestars αποσαφηνίζει κάποιες λεπτομέρειες. Ενώ το Tech-Air της εταιρείας παραβιάζει τις πατέντες EP 2 412 257 B1 που έχει κατοχυρώσει η Dainese S.p.A., οι παραβάσεις δεν αφορούν "την ηλεκτρονική διαχείριση, τον αλγόριθμο, τον μηχανισμό απασφάλισης ή κάποιο άλλο εξάρτημα που χρησιμοποιεί η απολύτως μοναδική τεχνολογία Tech-Air της Alpinestars."
Η εταιρεία επίσης τονίζει ότι η απόφαση αφορά μόνο στα μπουφάν tech-Air που πωλούνται στην Γερμανία και πουθενά αλλού. Η απόφαση "δεν έχει καμία ισχύ" στα μπουφάν της Alpinestars που πωλούνται οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Ειδικότερα, η υπό αμφισβήτηση πατέντα έχει να κάνει με "την γενικότερη τοποθέτηση ενός φουσκωτού με αέρα σάκου μέσα σε μια "τσέπη" του ρούχου, η οποία διαθέτει ελαστικά πάνελ", κι αυτή είναι η μοναδική αξίωση που έφτασε σε ένα γερμανικό δικαστήριο κι επηρεάζει τις μελλοντικές πωλήσεις όλων των Tech-Air Μπουφάν στην Γερμανία. Το δικαστήριο δεν έχει εκδώσει ακόμη γραπτώς την απόφασή του και όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου αυτό είναι που περιμένει η Alpinestars, ούτως ώστε να την μελετήσει και να δει αν είναι σε κάποιο σημείο αίολη, πριν προχωρήσει σε περαιτέρω δράσεις.
Η εταιρεία πάντως, κλείνει το δελτίο τύπου της υπερασπιζόμενη τις θέσεις της, λέγοντας ότι "το Tech-Air είναι ο πρώτος αερόσακος παγκοσμίως που παρέχει προστασία στο πάνω μέρος του κορμού σε ένα πολυμορφικό μπουφάν, το οποίο εμπεριέχει ένα εντελώς ανεξάρτητο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης, χωρίς την χρήση καμίας εξωτερικής συσκευής (αισθητήρα ή GPS), για να διακρίνει την περίπτωση ατυχήματος και να φουσκώσει τον αερόσακο πριν την πρώτη κρούση, με δυνατότητα χρήσης στην πίστα αλλά και σε εκτός δρόμου διαδρομές".

Πηγή άρθρου – motomag.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here