Σχετική ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε βουλευτής της ιταλικής Αριστεράς

Ρατσιστική επίθεση δασκάλου σε σχολείο του Φολίνιο στην Ιταλία, καταγγέλει ο βουλευτής της Αριστεράς Νικόλα Φρατοϊάννι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ. Μάλιστα κατέθεσε και ερώτηση στη Βουλή της Ρώμης σύμφωνα με την οποία ο δάσκαλος φέρεται να έβαλε σε τιμωρία μαύρο μαθητή, με το πρόσωπο στραμμένο έξω από το παράθυρο ενώ είπε μέσα στην τάξη στα υπόλοιπα παιδιά «δείτε πόσο άσχημος είναι».

Οι γονείς του μικρού, με τη στήριξη πολλών γονιών των συμμαθητών τους, αποτάθηκαν σε δικηγόρο για να προσφύγουν νομικά κατά του εκπαιδευτικού.

Ο δήμαρχος του Φολίνιο, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι μίλησε με τη διευθύντρια του σχολείου και ότι «θα γίνουν όλοι οι επιβεβλημένοι έλεγχοι».

Ο συγκεκριμένος δάσκαλος προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι «πρόκειται για πείραμα κοινωνικού χαρακτήρα, όμοιο με άλλα που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο» και πως «στην πραγματικότητα ήθελε να δείξει στα παιδιά πόσο άδικη μπορεί να είναι η ρατσιστική συμπεριφορά». Μέχρι τώρα, βέβαια, ελάχιστοι, στην Ιταλία, έχουν πεισθεί για τις καλές του προθέσεις.

Πηγή άρθρου – news.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here