Εκτενές ρεπορτάζ για το φαβορί -όπως τον αποκαλεί- να νικήσει τις εκλογές της Κυριακής, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνάντησε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα, δημοσιεύει σήμερα το πρακτορείο Reuters.

O 51χρονος πολιτικός θέλει να φέρει νέα ζωή στην ελληνική οικονομία, αναφέρει το πρακτορείο, αλλά και να αλλάξει την εικόνα της χώρας –μετά από τρία προγράμματα διάσωσης- ως το «προβληματικό παιδί» της Ευρώπης.

«Μία σταθερή κυβέρνηση, με ισχυρή πλειοψηφία, είναι αναγκαία για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αν καταφέρουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο –και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα το κάνουμε- πιστεύω ότι θα στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι έχουμε μία τετραετία μπροστά μας, χωρίς να χρειαστούν και άλλες εκλογές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ που άφησε την καριέρα στον τραπεζικό τομέα για να ασχοληθεί με την πολιτική, δεν έχει αποκλίνει καθόλου από το πρόγραμμα του, αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters. Εχει υποσχεθεί νέες θέσεις εργασίας, την πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά και επιπλέον κονδύλια από την Ευρώπη για την χώρα, η οποία έχει δεχθεί μεγάλες ροές μεταναστών από την Τουρκία, εν μέσω έντασης των δύο χώρων.

Επιθυμεί να απελευθερώσει τις ιδιωτικοποιήσεις, να περιορίσει το «υπερβολικά μεγάλο αποτύπωμα του κράτους» και να διασφαλίσει ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο μόνος τρόπος να αναζωογονηθεί η ελληνική οικονομία είναι «μέσω μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων», υπογραμμίζει.

«Θέλω μία χώρα, η οποία πάνω από όλα θα είναι αισιόδοξη για το μέλλον», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας «ότι θέτω τον πήχη πολύ ψηλά… είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά».

Μετά από χρόνια αδύναμων κυβερνήσεων, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός αυτοδύναμης κυβέρνησης εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, αναφέρει το πρακτορείο.

«Εχω συνομιλήσει με χιλιάδες συνανθρώπους μου και ακούω τις ανησυχίες τους», σημειώνει. «Αναγνωρίζω τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του ελληνικού λαού»

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here