(Και) έκτακτο επίδομα 120 ευρώ για τους εξωτερικούς φρουρούς φυλακών

Για το 2019 και την κάλυψη των αναγκών προμήθειας στολής. Αφορά και τους υπαλλήλους φύλαξης των καταστημάτων κράτησης.΄550.000 ευρώ το συνολικό κόστος. Διπλασιάζουν και το ειδικό επίδομα ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

404175.1

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου
Με προσπάθειά ρελάνς στην εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για μέριμνα των υλικοτεχνικών αναγκών των αστυνομικών, μοιάζει η ξαφνική σπουδή του Υπουργείου Δικαιοσύνης να διανείμει για το 2019 έκτακτο επίδομα ύψους 120 ευρώ σε φύλακες και εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών για την προμήθεια στολών και μάλιστα κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης.
Το έκτακτο επίδομα συνολικούς κόστους 550.000 ευρώ περίπου, ορίζεται ότι είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και τράπεζες και προβλέπεται σε τροπολογία του Μιχάλη Καλογήρου, η οποία κατατέθηκε το βράδυ σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται αύριο.
Στην ίδια τροπολογία, με άλλη διάταξη διπλασιάζεται το ειδικό επίδομα ιατροδικαστικής υπηρεσίας και διαμορφώνεται εφεξής στα:
– 1.100 ευρώ για ιατροδικαστές Α΄ Τάξεως
– 1.000 ευρώ για ιατροδικαστές Β΄ Τάξεως
– 900 ευρώ για ιατροδικαστές Γ΄ Τάξεως
– 800 ευρώ για ιατροδικαστές Δ΄ Τάξεως.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ ο εν λόγω διπλασιασμός μεταφράζεται σε συνολική ετήσια δαπάνη 147.000 ευρώ.
Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here