Η υποδοχή Τσίπρα στη Βουλγαρία και ο διάλογος με Έλληνα πρώην αξιωματικό

Την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλγαρία από τον Μπόικο Μπορίσοφ, μετέδωσε ζωντανά μέσω Facebook ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

404710.1

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
Την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλγαρία από τον Μπόικο Μπορίσοφ, μετέδωσε ζωντανά μέσω Facebook ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.
Στο βίντεο ο κ. Μπορίσοφ αγκαλιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό λίγα μόλις λεπτά μετά την άφιξη του έλληνα πρωθυπουργού με ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια επιβιβάζονται στο θηριώδες SUV που οδηγεί ο ίδιος ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο Μπορίσοφ απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα στα βουλγάρικα, ενώ μέρος της ομιλίας του μεταφράζεται από μεταφράστρια στα αγγλικά.
Κάποια στιγμή ο Μπορίσοβ σταματά το αυτοκίνητο σε σημείο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολίτες και οι δύο πρωθυπουργοί αποβιβάζονται από το όχημα.
Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσσει χειραψία με ορισμένους Βούλγαρους οι οποίοι τον χαιρετούν λέγοντας «γεια σου», ενώ ακούγεται κάποιος από το πλήθος να αναφωνεί: «Καλώς ήλθες» με τον Αλέξη Τσίπρα να ανταπαντά «καλώς σας βρήκα» και να τον ρωτά «ξέρεις ελληνικά» για να λάβει την απάντηση:
«Έλληνας είμαι, πρώην αξιωματικός. Έχω εδώ μαγαζί, εδώ και τέσσερα χρόνια».
«Μπράβο» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, λέξη την οποία έδειξαν να αντιλαμβάνονται ο Μπόρισοφ και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι γελώντας. Ο πρώην αξιωματικός ζήτησε στη συνέχεια να φωτογραφηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Στη συνέχεια οι δύο πρωθυπουργοί επιβιβάστηκαν στο SUV και συνέχισαν τη διαδρομή τους, με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τον τουρισμό τα έργα που έχουν γίνει στη Βουλγαρία και τους ταχύτερους ελέγχους που διενεργούνται στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Πηγή άρθρου – skai.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here