Δείχνει τα δόντια της η Κίνα με αντίποινα!Η ηλεκτροκίνηση έχει το δικό της μονοπώλιο

Κι ενώ πλέον όλοι μας έχουμε αγανακτήσει από την κοροϊδία περί ελεύθερης οικονομίας, όταν ο ΟΠΕΚ “αποφασίζει και διατάζει” μέσω του ελέγχου της παραγωγής πετρελαίου το κόστος της ενέργειας για όλο τον πλανήτη, έρχεται μια νέα είδηση να μας επιβεβαιώσει, πως ΟΥΤΕ η ηλεκτροκίνηση θα μας απαλλάξει από τα μονοπώλια. Πρόκειται για την απειλή της Κίνας να σταματήσει την πώληση σπάνιων γαίων στις ΗΠΑ, ως αντίποινα στον εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησε ο Donald Trump. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι σπάνιες γαίες είναι αυτή τη στιγμή το βασικό υλικό για την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών νέας τεχνολογίας, με υψηλή απόδοση. Η Κίνα, όχι απλά είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής αυτών των ορυκτών, αλλά στην πραγματικότητα είναι και ο μοναδικός, αφού η παραγωγή των υπόλοιπων χωρών είναι αστεία μικρή, όπως και τα αποθέματα στη γη τους.

Προς το παρόν οι Κινέζοι δεν έχουν υλοποιήσει την απειλή τους και απλώς έχουν περιοριστεί σε κυβερνητικές διαρροές στον τύπο της χώρας τους. Ακόμα όμως και αν πραγματοποιήσουν την απειλή τους, το αντίκτυπο θα είναι μικρό, καθώς η παραγωγή ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών εντός των ΗΠΑ είναι μικρή. Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι αν αποφασίσουν να σταματήσουν την πώληση σε αμερικανικές εταιρείες, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας του εργοστασίου τους. Δηλαδή να κάνουν το ίδιο που έχει κάνει ο Trump με την Huawei, απαγορεύοντας στις αμερικάνικες εταιρείες να χρησιμοποιούν προϊόντα της για την κατασκευή τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Πως θα εξελιχθεί η ιστορία του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας είναι δύσκολο να το προβλέψει κάποιος, διότι ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δείξει συνολικά μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, με δεκάδες μπρος-πίσω. Το σίγουρο όμως είναι, πως η καθολική αλλαγή του πλανήτη από τα ορυκτά καύσιμα στην ηλεκτροκίνηση, θα δημιουργήσει νέα μονοπώλια στον τομέα της ενέργειας. Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρωσία χάρη στη τεχνολογία κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας και η Κίνα χάρη στα αποθέματα σπάνιων γαίων θα είναι σίγουρα οι νέοι ηγεμόνες στον καθορισμό της τιμής όλων των προϊόντων, με τις ΗΠΑ να έχουν φυσικά τον παραδοσιακό ρόλο του Σερίφη και πολυεθνικού μεγαλέμπορα της “νέας οικολογικής τεχνολογίας” για όλο τον πλανήτη.

Όσο για τις χώρες του ΟΠΕΚ, προφανώς όταν τα άφθονα πετροδόλαρα τελειώσουν, θα αυτοκαταστραφούν μέσα σε θρησκευτικούς πολέμους. Ήδη το Ιράν με το Κατάρ έχουν δημιουργήσει “βεντέτα” με τη Σαουδική Αραβία και το Ισλαμικό Κράτος δημιουργεί το “απαραίτητο” μπάχαλο σε ολόκληρη την περιοχή.

Πηγή άρθρου – motomag.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here