Νέα υποχώρηση της λίρας έναντι του δολαρίου μετά την αποπομπή του διοικητή της

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, εάν δεν εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στον τρόπο που λειτουργεί η τουρκική κεντρική τράπεζα.

Η δήλωση αυτή ήρθε λίγα 24ωρα αφότου απέπεμψε τον διοικητή της, Μουράτ Τσετίνκαγια, γράφει ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Habertürk. Κατά το δημοσίευμα, ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους, που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε από την επίσκεψή του στη Βοσνία, ότι ο Τσετίνκαγια πήρε λάθος αποφάσεις, για τις οποίες η χώρα κατέβαλε υψηλό τίμημα, ενώ δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη, ούτε επικοινωνούσε καλά με τις αγορές.

Ο Τσετίνκαγια, η τετραετής θητεία του οποίου επρόκειτο να διαρκέσει ως το 2020, αντικαταστάθηκε από τον υποδιοικητή του Μουράτ Ουισάλ με διάταγμα του προέδρου Ερντογάν, το οποίο δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης το πρωί του Σαββάτου. Η συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου υποχώρησε χθες, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την ανεξαρτησία του θεσμού.

Πηγή άρθρου – news.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here