«Στη Σύνοδο Κορυφής για την επιλογή της νέας ηγεσίας των θεσμικών οργάνων της ΕΕ για την επόμενη πενταετία, καταγράφηκε μια συντριπτική πλειοψηφία εναντίον της υποψηφιότητας Μ. Βέμπερ», σχολιάζει με ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «πρόκειται για μια υποψηφιότητα που δεν ενώνει, αλλά διαίρει την Ευρώπη και η οποία τελικά απορρίφθηκε».

Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως «καταγράφηκε, επίσης, μια ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας του Φράνς Τίμερμανς, την οποία στηρίζουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον Ελληνα πρωθυπουργό, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, μέχρι να εξαντληθούν οι δυνατότητες απόλυτης συναίνεσης μεταξύ των κρατών-μελών.

«Η Ελλάδα, για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια, συντάχθηκε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια Ευρώπη ανοικτή, προοδευτική και κοινωνική», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, ενώ επιβεβαίωσε πως στην αυριανή συνάντηση των ηγετών, δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί «λόγω των ανελαστικών υποχρεώσεων της προεκλογικής εκστρατείας» και αναφέρει πως θα τον εκπροσωπήσει ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here